Депутат Держдуми РФ вважає, що Тимошенко не випустять раніше виборів

Заступник голови Комітету Державної думи РФ у міжнародних справах Андрій КЛІМОВ вважає, що екс-прем\’єр-міністра України Юлію ТИМОШЕНКО не випустять із в\’язниці раніше чергових парламентських виборів в Україні.

Як повідомили УНІАН у прес-службі «Єдиної Росії», про це А.КЛІМОВ сказав, коментуючи висунуті Ю.ТИМОШЕНКО звинувачення в приховуванні виручки на суму понад 165 млн. дол. та інших порушеннях закону.

«Ніхто не сумнівається в тому, що звинувачення Ю.ТИМОШЕНКО пов\’язані з політикою. Спостерігач розуміє, що це розбірки між Президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ і Ю.ТИМОШЕНКО», – зазначив А.КЛІМОВ.

За словами депутата Держдуми, українська влада прагнутиме продовжити термін перебування Ю.ТИМОШЕНКО в слідчому ізоляторі.

«Можливо, після закінчення виборів, через рік, її випустять, але боюся, що діюча влада не збирається випускати її раніше. В.ЯНУКОВИЧ реально боїться її як можливого суперника. У в\’язниці ж вона його не турбує», – вважає А.КЛІМОВ.

Як повідомляв УНІАН, Головне слідче управління Державної податкової служби України 10 листопада пред\’явило звинувачення колишньому прем\’єр-міністру, екс-президенту корпорації «Єдині енергетичні системи України» Ю.ТИМОШЕНКО в організації приховування валютної виручки в сумі понад 165 млн. доларів США, розкраданні бюджетних коштів і ухиленні від сплати податків на загальну суму понад 47 млн. грн. шляхом впровадження фінансової схеми по розрахунках за товарно-матеріальні цінності корпорацією ЄЕСУ і приховуванні доходів із використанням офшорних компаній.

Джерело

peredplata