Ярема розповів подробиці справи про причетність Королевської та Єфремова до фінансування тероризму

Глава ГПУ Віталій Ярема розповів про те, в чому конкретно підозрюють двох чиновників режиму Януковича і яким чином до цієї справи причетний Ахметов.

Генпрокуратура перевіряє інформацію про причетність Наталії Королевської та Олександра Єфремова до фінансування тероризму в Донбасі – розпочато кримінальне провадження, проводяться слідчі дії, перевіряється інформація.

\”Не хочу розкривати суть всього виробництва, але є комерційні схеми, пов\’язані з територією, яка перебуває під контролем терористів, і ми перевіряємо їх\”, – в інтерв\’ю НВ розповів Ярема.

У цій же справі допитали олігарха і екс-нардепа Партії регіонів Рената Ахметова. Крім того, в інтерв\’ю НВ генпрокурор розповів, що донецького мільярдера допитали у справах Майдану.  На питання про те, чи може рассматріватьсяобнародованная раніше НВ інформація про те, що на належних Ахметову шахтах в Донбасі продовжують платити зарплату шахтарям, які воюють на боці сепаратистів (прес-служба компанії ДТЕК цю інформацію спростовує), генпрокурор відповів наступне: \”Стаття 258-3 [КК] передбачає фінансування терористичної діяльності. В умовах життєдіяльності регіону, окупованого терористами, дійсно працюють шахти, деякі підприємства. Наскільки мені відомо від СБУ, підприємства Ахметова зареєстровані в Україні і платять податки в Україні.

Що стосується зарплат, то я володію інформацією, що платять за роботу шахтарям, – сказав Ярема. – А якщо при цьому шахтар узяв автомат і пішов стріляти в українських солдат і такі – якщо такі факти стали відомі СБУ, ми негайно порушимо кримінальну справу і проведемо розслідування \”.
Джерело

У той же час глава ГПУ підкреслив, що слідчі не притягатимуть до відповідальності людей тільки тому, що когось треба посадити з політичних міркувань, інакше \”ми нічим не будемо відрізнятися від Януковича і Пшонки\”. \”Не можна залучати людей тільки за те, що у них інші переконання, або вони перебували належать до іншої політсили\”, – сказав Ярема.

peredplata