Чому влада боїться Москаля?

Чому влада боїться Москаля? Після того, як народному депутатові України Геннадію Москалю не дали сказати правду на сесії обласної ради, він дав прес-конференцію в офісі «Фронту Змін».

Москаль сказав, що влада його боїться. Бо він мав казати правду про те, що Папієв довів область «до ручки».
– Бюджет області – 1 млрд. 600млн. грн. А контрабандисти на Буковині завдають збитків державі на суму 1 млрд. 527 млн. гривень. Тобто, ми маємо тіньовий контрабандний бюджет.
Цього боїться влада в області. Аби я не відкривав цих фактів. Бо постане питання: може влада сама задіяна в контрабандних схемах. Чи покриває їх. То яка у нас влада – контрабандна? – сказав Геннадій Москаль.
Далі він розповів про схеми контрабанди, які проходять через Польщу, Україну і Румунію. А фірми, які задіяні у схемах, зареєстровані у Панамі. (Пам’ятаєте, паспорт громадянина Панами на ім`я Павла Лазаренка?).
Окрім цього, й заступник голови облради нелегітимний. І взагалі, влада Буковини, якась не така. Вона дограбовує область і буковинців. Тому при творенні бюджету починають планувати на 2013-2014 роки. Сподіваються, що до цього часу їм вдасться втекти з області. І не будуть відповідати за те, що наробили.

А наробили вони таке:
– обсяг реалізованої продукції впав на 87%,
– промисловість – на 89,1%,
– виробництво харчової продукції – на 83%,
– машинобудування – на 90%,
– обробки деревини – на 82%.

Область за всіма показниками котиться у прірву. У нас тільки 2,6% обробляють деревини, а 97,4% – вивозять з області кругляк.
У сільському господарстві – повний занепад. Окрім цього, наступного року через осінню посуху на нас чекає неврожай.
Зараз у Заставнівському районі налічується 21 корова, та в управлінні сільського господарства РДА працює більше людей, ніж є корів. У Глибоцькому районі 33 корови, у Сторожинецькому – 49%.
А гуцули з Путили вже гірко жартують про свято «Вихід на полонину». Кажуть, що овець і баранів на свято приїжджає тисячі, а на полонину нема кого вигнати.

Область на порозі банкрутства. Папієв обманює, коли говорить про високі досягнення. Нема нічого.
Саме цієї правди боялася влада. Тому не давала говорити народному депутату України Москалю.
Але про все, що знає і думає, Москаль сказав журналістам. Допомагали йому голови обласних організацій опозиційних партій – «Фронту Змін» – Максим Бурбак та ВО «Батьківщина» – Іван Мунтян.

Вони всі як один заявили, що владу, яка обкрадає народ, необхідно негайно звільнити. Наразі сподіваються це зробити легітимним демократичним шляхом. Якщо не вийде, то … шукатимуть інші шляхи.

Петро Кобевко

peredplata