Тягнибок закликає розстріляти Табачника

Тягнибок закликає розстріляти ТабачникаЗа вилучення зі шкільних програм історії України та скорочення кількості годин на вивчення української мови та літератури міністра освіти та науки, молоді та спорту варто було б розстріляти, заявив лідер ВО \”Свобода\” Олег Тягнибок.

\”За таку програму Табачника треба було б розстріляти. Це вже є таке знущання над українською нацією, така демонстрація зневаги, приниження українців у своїй країні, що я думаю, що терпіти далі просто не можна\”, – сказав Тягнибок.

Він повідомив, що \”Свобода\” боротиметься за відставку Табачника.

На його думку, затвердження такої антиукраїнської освітньої програми стане каталізатором для масових протестних акцій.

\”Мені б цього дуже хотілося, але я розумію, що до цього часу в Україні ще не визріла революційна ситуація. Люди незадоволені, але поки що не готові виходити на вулицю й захищати свої права, зокрема й у царині мови, освіти, культури, не говорячи вже про економічні та соціальні. Але це буде дуже серйозний поштовх, якщо не привід для майбутніх масових акцій протесту\”, – наголосив він.

Нагадаємо, Дмитро Табачник затвердив нові учбові плани для середньої школи. Згідно з новим учбовим планом, кількість уроків з української мови скорочується до двох на тиждень, кількість годин на вивчення української літератури також зменшується. Крім того, історія України взагалі вилучена з розкладу занять.
Джерело

peredplata