Закон про мови не ухвалено – Арсеній Яценюк

Закон про мови не ухвалено – Арсеній ЯценюкГолосування за закон «Про засади державної мовної політики» було проведено в неконституційний спосіб. Якщо президент підпише його, то стане співучасником конституційного злочину, заявив парламентським журналістам голова Ради Об’єднаної опозиції, лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк.

«Процедури голосування відповідно до вимог Конституції України не було. Ці дрібні шулери вирішили, що через порушення Конституції вони можуть вивести на табло цифру в 226 голосів, яких не було», – наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив що цього закону не було в порядку денному, не відбулося і процедури голосування про включення його в порядок денний. Також, підкреслив лідер «Фронту Змін», до даного закону було внесено більш ніж дві тисячі поправок, проте оскільки профільний комітет не встиг зібрати всі поправки, не було навіть порівняльної таблиці до другого читання. «Усе, що можна було порушити при ухваленні цього закону, було порушено. Це взірцеве голосування бандитів, а не народних депутатів України», – наголосив він.

«Президент Янукович не має права підписувати цей закон. У тому випадку, якщо Янукович підписує цей так званий акт – він співучасник конституційного злочину і повинен нести кримінальну відповідальність разом із тими так званими народними депутатами України, які сьогодні в неконституційний спосіб намагалися протягнути цей закон», – наголосив лідер «Фронту Змін».

«Після сьогоднішнього голосування немає більше Верховної Ради України, а є місце для «сходняка». Після сьогоднішнього голосування немає народних депутатів України – є мілкі «шулери». Після сьогоднішнього голосування немає ніякої більшості – є тимчасове злочинне угрупування», – підкреслив він.

«Верховна Рада України перестала бути законодавчим органом, а на «сходняки» опозиція не ходить. Тому ми покидаємо парламентську залу і будемо боротись за те, щоб новий склад парламенту був законодавчим органом, який відображає інтереси і волю народу України», – наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що одним із основних завдань Об’єднаної опозиції в парламенті є скасування неконституційного закону про мови. «Саме тому нам потрібно 226 голосів. Цей закон навіть не встигне запрацювати, тому що нова демократична більшість його скасує», – наголосив він.

Ще одним завданням нової демократичної більшості в парламенті Арсеній Яценюк назвав зміну суддів Конституційного суду. «Тоді за будь-яких обставин всі в Україні будуть виконувати українську Конституцію, зокрема, статтю 10 Конституції, де визначено, що в Україні єдина державна мова», – підкреслив голова Ради Об’єднаної опозиції.

«Усі особи, які причетні до вчинення цього конституційного злочину, понесуть відповідальність після того, коли буде обраний новий склад Верховної Ради з демократичною більшістю», – наголосив він.

прес-служба Політичної Партії \”Фронт Змін\”

peredplata