Члени Батьківщини агітують за Регіоналів

Члени Батьківщини агітують за РегіоналівСекретар міської ради Новодністровська – Лутчак Микола Васильович агітував за кандидата в народні депутати України – регіонала.

Навіть незважаючи на те, що Лутчак Микола Васильович, 1 вересня офіційно перебував при повноваженнях в.о. міського голови у Новодністровську, він активно використовує своє службове становище та вплив для агітації за Партію Регіонів – а саме за кандидата мажоритарника Артема Семенюка. Відчувається тиск та лоббі названого батька кандидата – губернатора краю.
Зокрема, позавчора, 1 вересня, він, офіційно перебуваючи при виконаннях своїх обов’язків, як секретар міської ради, виступав в Новодністровській гімназії на святі першого дзвоника та активно давав настанови та поради в добру путь школярикам, при цьому не забуваючи пристрасно агітувати за кандидата регіонала.
Секретар міської ради мабуть забувся в якій партії він знаходиться. Наголошуємо, що це уже далеко не перший випадок, коли Лутчак Микола Васильович зловживає своїм службовим становищем задля промоції чужої для себе партії (оскільки сам являється членом партії Батьківщина) та кандидатів в народні депутати від неї.
Все скидалося більше не на шкільний захід, а на політичне змагання. Також символічно навіть прапор України був вивішений навпаки – блакитно – жовтим донизу. Городяни та гості міста спостерігали свято спотворене політикою, котре кандидати перетворили на мітинг, наввипередки змагаючись у «здобутках» та «політичних хабарах».
Люди, котрі хотіли почути теплі слова підтримки вчителів та батьків, натомість стали свідками краснорєчівої промови чиновника Лутчака Миколи та були змушені вислуховувати про «досягнення» владної команди в місті та пряму агітацію за кандидата в народні депутати України від Партії Регіонів.
Відповідно, це питання для роздумів для довірених осіб інших кандидатів в депутати ВРУ, політичних сил, контролюючих органів та ЦВК. Оскільки мова йде про серйозні порушення.
Мабуть комусь таки доведеться писати скаргу за використання адмінресурсу секретарем Новодністровської міської ради за агітацію. Також у виборців є питання до обласного керівництва Батьківщини про факти, які засвідчують, що діючий секретар використовує свої повноваження в політичних цілях, агітуючи за чужу партію – Партію регіонів, членом якої він не є. Або може ми чогось не знаємо…

Олексій Крикливець, правозахисник, член Блоку Національних Сил Буковини

peredplata