«Будеш доглядати за пенсіонерами», – у Чернівцях засудили чоловіка, який вербував українок у сексуальне рабство

Він підшуковував жінок, які перебували в уразливому стані

Зловмисник, який їздив на заробітки в Італію, вирішив заробити ще й на співвітчизницях, пише Експрес-онлайн з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.
За допомогою соцмереж з лютого 2017 року він підшуковував жінок, які перебували в уразливому стані. Під час спілкування вербував їх для поїздки за кордон. Одних запрошував, інших вмовляв, а третіх переконував, що надавати сексуальні послуги за матеріальну винагороду – вигідно.
Першою його жертвою стала мешканка Тернопільщини. З дівчиною познайомився в лютому 2017 року через соціальну мережу «Вконтакте». Під час спілкування з’ясував, що вона перебуває в скрутному становищі – не має постійної роботи і доходів та змушена утримувати брата-інваліда. Обіцяв працевлаштувати, дівчина мала доглядати за пенсіонерами, але сам мав інші плани. Спілкувалися через Viber. Зловмисник передав дівчині контакти чернівчанина, який допоміг з оформленням закордонної візи та посадив на автобус, що курсував з Чернівців до Неаполя. В Італії сутенер відразу передав бранку невстановленій особі для надання інтимних послуг.
Згодом зловмисник через Viber познайомився з подругою дівчини-тернополянки і також заманив її у сексуальне рабство. Слідство довело його причетність до відправки в Італію ще двох українок, для яких через своїх знайомих допомагав виготовити закордонні паспорти та візи. Одну з наложниць поліцейським вдалося зняти з рейсового автобуса «Чернівці-Неаполь» ще перед перетином державного кордону України.
Вербувальника затримали італійські правоохоронці на прохання своїх українських колег.
Суд визнав його винним у скоєнні правопорушення передбаченого частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу і виніс мінімальне покарання – позбавив волі на п’ять років з конфіскацією майна. Крім того, з нього стягнули 45 тисяч гривень судових витрат на проведення екстрадиції з Італії в Україну.

Законодавством передбачено, що максимальне покарання за торгівлю людьми та вербування з метою карається позбавленням волі до 12 років з конфіскацією майна.

peredplata