Путін наказав взяти Часів Яр до 9-го травня!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Російська армія найближчим часом посилить атаки, доки до України не прибуде військова допомога США, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).
“Російські військові, ймовірно, дійшли висновку, що українські сили не зможуть захиститися від поточних та майбутніх наступальних операцій армії Росії через затримки чи повне припинення військової допомоги США Україні. Це припущення, напевно, було невід’ємною частиною російського оперативного планування на літо”, — наголошується у звіті.
За даними ISW, Росія планує “скористатися обмеженим вікном” до прибуття нової американської військової допомоги. Відновлення допомоги може змусити російські війська відмовитись від спроби прориву, який може призвести до руйнування лінії оборони, вважають автори.
Тим не менш, російська армія все ще може досягти значних успіхів на пріоритетній ділянці фронту, де українська оборона виглядає не дуже стабільною, одним з таких місць може стати місто Часів Яр. Минулого понеділка головком ЗСУ Олександр Сирський заявив, що російські військові отримали наказ захопити Часів Яр до 9 травня.
Пентагон обіцяє доправити новий пакет збройної допомоги у лічені, після того як Конгрес США більшістю голосів проголосував за допомогу Україні.

peredplata