8 травня – День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Війна, у якій, за різними оцінками, загинули від 50 до 85 мільйонів осіб. Яка зламала незлічену кількість доль, перетворивши життя людей на велику біду, що тривала роками.
Цьогоріч ми відзначаємо 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Цю перемогу вдалося здобути важкими зусиллями багатьох держав і народів світу.
Україна у тій війні втратила близько 8 мільйонів людей. І сьогодні ми вшановуємо пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом. Знаємо, що жодна країна не може претендувати на виняткову роль у перемозі. Але, на жаль, агресивна політика реваншизму, яку тривалий час вела росія, призвела до нападу на Україну у 2014 році і повномасштабного вторгнення у 2022-му.
Тож нині наші воїни захищають Європу вже від іншого зла – російського. І приклад Другої світової війни чітко показує, що подолати його здатна спільна боротьба усіх цивілізованих країн. Саме від цього єднання залежить скільки часу нам знадобиться для Перемоги. Бо Україна обов’язково вижене окупантів зі своєї землі. Такі у нас воїни і такий народ – мужній, незламний і вольовий.
Світла пам’ять усім жертвам війни! Вічна слава полеглим українським Героям!
Джерело: Чернівецька обласна рада
 
 

peredplata

Залишити відповідь