Буковинцю, який стріляв в односельця, а іншому розбив голову, змінено міру покарання

Оскаржено вирок суду першої інстанції – прокуратура домоглась суворішого покарання для хулігана

Чернівецький апеляційний суд задоволив апеляційну скаргу прокурора на вирок Кіцманського районного суду щодо невідповідності призначеного покарання буковинцю за незаконне поводження зі зброєю та хуліганство (ч. ч. 1, 2 ст. 263 та ч.4 ст. 296 КК України).

За результатами судового розгляду встановлено, що в січні  2020 року 40-річний житель смт Неполоківці перебуваючи під місцевим торговим павільйоном, де відпочивало троє його односельців, з хуліганських мотивів рукояткою пістолета наніс одному з присутніх удар у голову, а в іншого потерпілого стріляв з вогнепальної зброї, завдавши йому легкі тілесні ушкодження.

На місце події приїхала швидка. Правопорушник так і не вгамувався, до приїзду правоохоронців розмахував шаблею перед медиками.

Вироком Кіцманського районного суду хулігана засуджено до 3 років 6 місяців позбавлення волі. Однак, на підставі ст. ст. 75, 76 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим терміном на два роки.

Прокуратура не погодилась з вказаним рішенням та оскаржила його в апеляційному порядку.

Апеляційний суд підтримав доводи прокурора, скасував вирок суду першої інстанції та засудив чоловіка до реального позбавлення волі терміном на 1 рік  6 місяців.

 

 

 

 

peredplata