Ізраїль не завдав удару по лікарні в Газі, а кількість жертв сильно завищена

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Звичайно, точну кількість жертв у лікарні Аль-Ахлі, що у місті Газа (Палестинська автономія) зараз ми не довідаємось…
На місці трагедії мали б працювати фахівці ООН, Червоного хреста і півмісяця, аби знати справжні масштаби трагедії. Але це, можливо, згодом.
Розвідки США та Європи: Ізраїль не завдав удару по лікарні в Газі, а кількість жертв сильно завищена. У Міноборони США вивчили дані про вибух у лікарні Аль-Ахлі в секторі Газа і дійшли висновку, що Ізраїль не завдав удару по ній, а ракета була випущена з території сектора Газа і впала біля лікарні, а не потрапила по ній, пише Newsweek.
У той час як у ХАМАС заявляють про сотні загиблих, високопоставлений офіцер ВПС США повідомив, що і американська, і ізраїльська розвідка припускають, що кількість жертв становить “максимум кілька десятків”. “Я не говорю, що це не трагедія, але це ще один випадок масштабного перебільшення та відвертої брехні з боку ХАМАС”, – підкреслило джерело Newsweek.
Такого ж висновку дійшли розвідки однієї з європейських країн, пише агентство AFP. “Кількість жертв зовсім не 200 і тим більше не 500, а скоріше кілька десятків, ймовірно, це число між 10 і 50”, – цитує агентство анонімне джерело. У відомстві також не вважають, що удару завдав Ізраїль, і зазначають, що внаслідок вибуху будівлю лікарні Аль-Ахлі не було зруйновано.

peredplata