Новий пакет військової допомоги Україні представив у Києві прем’єр Британії Ріші Сунак

У рамках цього пакету Україна отримає ракети далекого радіусу дії, засоби ППО та артилерійські снаряди. Близько 200 мільйонів доларів буде витрачено на безпілотники британського виробництва.
Цей новий пакет допомоги обсягом 2,5 мільярда фунтів стерлінгів ($3,19) млрд розрахований на наступний фінансовий рік, що починається у квітні
Про найбільшу річну обіцянку Лондона після російського вторгнення, заявив прем’єр-міністр Ріші Сунак під час сьогоднішнього візиту до України, де він також підпише угоду про підтримку довгострокової безпеки України.
Офіс Сунака повідомив, що пакет стане першим кроком у “непорушному столітньому партнерстві України та Сполученого Королівства”.
Під ча сьогоднішнього візиту до Києва Ріші Сунак заявив: “Сьогодні я тут з одним посланням: Сполучене Королівство не здригнеться. Ми підтримуватимемо Україну в її похмурі години і в майбутні найкращі часи”.
“Сполучене Королівство є одним із найближчих партнерів Києва, тому що ми розуміємо, що безпека України – це наша безпека”, – додав він.
“Сьогодні ми йдемо далі, нарощуємо нашу військову допомогу, постачаємо тисячі новітніх безпілотників і підписуємо нову угоду у сфері безпеки щодо надання Україні гарантій, які їй потрібні у довгостроковій перспективі”, – заявив британський прем’єр.
“Вже два роки Україна бореться з великою мужністю, щоб відобразити жорстоке російське вторгнення, – сказав Сунак. – Вони продовжують боротися, непохитні у своїй рішучості захищати свою країну та відстоювати принципи свободи та демократії”.
Ростислав Демчук, Брюссель
 

peredplata