Заховав ухилянта у спальному відсіку вантажівки: буковинцю загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією

Житель Чернівецької громади за 7000 євро організував переправлення військовозобов’язаного до Румунії. За вчинене йому загрожує до дев’яти років ув’язнення з конфіскацією майна.

25 січня під час проходження митного контролю на МАПП «Порубне» співробітники буковинської поліції спільно з працівниками Чернівецького прикордонного загону та управління СБУ в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури викрили 46-річного жителя села Коровія.

Буковинець на вантажному автомобілі «Mercedes-Benz Actros» у спальному відсіку вантажівки переховував чернівчанина та допомагав незаконно потрапити до Румунії. Свої послуги чоловік оцінив у розмірі 7000 євро.

Правоохоронці затримали організатора незаконного переправлення в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі слідчі СУ Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області  повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata