Зловживання у Міноборони чи спецоперація москви з метою паралізувати постачання мін та бронежилетів 

За два роки повномасштабного вторгнення ми можемо спостерігати багато сумних тенденцій, зокрема, втрати великих сум грошей, які були виділені на потреби національної оборони.
Цікаві факти:
📌 Компанія “Львівський арсенал” мала ще минулого року поставити боєприпаси для української армії. Компанія отримала контракт на 36.7 млн доларів. В результаті Україна не отримала нічого, а от спритні ділки навіть купили завод у Боснії. Кошти заплатили, їх прогнали через кілька компаній – спочатку через словацьку компанію “Sevotech”, потім хорватську “WDG Promet, але зброю так і не поставили.
📌 Один з посередників в угоді, представник наглядової ради “Sevotech” Олександр Хорошаєв у розмові з Hromadske заявляє, що представники Міноборони хотіли отримати відкати з контракту з “Львівським арсеналом”.
📌 Майже одночасно з укладанням контракту в наглядову раду “Sevotech” зайшли такі особи, як:
▪️Владислав Кліщар входить до оточення Андрія Гмиріна, фіскала доби Януковича, який у 2021 році був “вхожий” до Офісу президента Зеленського. Кліщар уже давно живе в Чехії. Має там кілька компаній, кожна з яких цікавіша за попередню. Серед них така собі LEO INTERNATIONAL GRUPP, де партнерами є адвокат Belanto Олександр Беззубець та Олександр Беляєв. Той самий Олександр Беляєв, який свояк колишнього голови СБУ Івана Баканова та колишній бізнес-партнер самого Володимира Зеленського.
▪️Колишній заступник гендиректора “Прогрес” Олександр Хорошаєв, який 2022 року виїхав у відрядження від українського підприємства і так і лишився за кордоном.
▪️Бізнеследі з московською освітою Катерина Гарінг. Головний бізнес Гарінг – аж ніяк не постачання зброї, лекції з жіночого лідерства. Бізнес-партнером першої ж компанії Гарінг ARCH Group є росіянин. А 22 грудня 2022 року Гарінг, чий сайт декларує незалежне і належне постачання зброї Україні, взяла участь в онлайн-зустрічі Всесвітньої асоціації жінок-підприємниць FCEM (Femmes Chefs d’Entreprises Mondiales) у москві. Як сказано в повідомленні “Союза женщин России” Катерина Гарінг виступила організатором та модератором зустрічі як віцепрезидент Асоціації. В обох зустрічах, крім Гарінг, взяла участь Галина Рокецька – радник Голови Союзу жінок росії, дружина ексгубернатора Тюменської області Леоніда Рокецького. Співпадіння чи ні, але її онука працює в адміністрації президента путіна.
📝 У матеріалі Тетяни Ніколаєнко на Цензор.Нет ви дізнаєтеся більше — про завищені в рази ціни, 4 мільйони євро в невідомість та жіноче лідерство з московським акцентом: https://censor.net/ua/r3469937
Зловживання на закупівлі зброї та тісні зв’язки так званих “незалежних” оборонних компаній із росіянами грає не на користь України у війні з агресором. Про подібні кейси ви не почуєте на “телемарафонах”, які під соусом “рожевої пропаганди” відбілюють провтики влади та замовчують пов’язані із нею корупційні скандали.
🇺🇦 Тому підтримайте і поширте петицію щодо переспрямування коштів із фінансування марафонів на потребу ЗСУ: https://petition.kmu.gov.ua/petitions/5936
Джерело: Рух Опору Капітуляції

peredplata