На росії розстріляли командира бомбардувальника Ту-95, – ГУР

У російському Енгельсі розстріляли командира екіпажу стратегічного бомбардувальника Ту-95. Ним виявився майор Олег Стегачов.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ГУР.

“Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує: у російському місті Енгельс розстріляли командира екіпажу стратегічного бомбардувальника Ту-95 – майора Олега Сергійовича Стегачова”, – йдеться в повідомленні.

 

За даними розвідників, вказаний пілот ВКС рф народився 23.06.1983 року, служив на авіабазі “Енгельс” (в/ч 06987).

“Він безпосередньо причетний до нанесення ракетних ударів по цивільних об’єктах в Україні та вбивств наших людей. Внаслідок атаки Олег Стегачов зазнав вогнепальних поранень. Вижив чи ні – уточнюємо”, – додають в ГУР.

Обстріли рф по Україні з використанням Ту-95

росія постійно використовує Ту-95 для атак по Україні, застосовуючи бомбардувальники для запуску крилатих ракет. З відкритих джерел відомо, що до 2021 року росія мала 60 літаків Ту-95МС. Хоча, за даними Defense Express, реальна кількість цих стратегічних бомбардувальників РФ значно менша.

росія з першого дня повномасштабного вторгнення використала Ту-95МС для ударів по Україні, зокрема, у західних областях України. Удари цими бомбардувальниками відновилися минулої осені та взимку, а також влітку 2023 року. З 21 вересня 2023 року окупанти тримали паузу і не застосовували ці літаки. Але 8 грудня 2023 року з району Енгельса Саратовської області рф сім літаків Ту-95МС випустили 19 ракет типу Х-101/Х-555. Їх направили на Київ та Дніпропетровську область.

Нагадаємо, раніше на росії відкрито визнали ліквідацію генерал-майора військово-повітряних сил росії у відставці Канамата Боташева. Він перебував за штурвалом Су-25, який ЗСУ збили в Луганській області 22 травня 2022 року.

peredplata