Ярослава Магучіх увійшла до трійки фіналісток премії “Легкоатлетка року” в Європі: хто конкурентки

Ярослава Магучіх із “золотом” літньої Олімпіади-2024. AP/Martin Meissner

European Athletics оголосили фіналісток номінації “Легкоатлетка року”, до числа яких увійшла українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх.

23-річна Магучіх перебувала в загальному переліку з 10 номінанток за підсумками надуспішного сезону, в якому Ярослава об’єднала золоті нагороди Олімпійських ігор та чемпіонату Європи, виграла свій третій титул Діамантової ліги і встановила новий світовий рекорд жіночих стрибків у висоту — 2.10 метра.

Три фіналістки визначалися шляхом чотирьохстороннього голосування, зокрема за участю вболівальників. У жіночій номінації перелік звівся до трьох спортсменок: Магучіх, нідерландки Фемке Бол і британки Кілі Годжкінсон.

 

 

З ким конкурує Ярослава Магучіх?

  • Фемке Бол — триразова призерка Олімпіади-2024, зокрема володарка “золота” у змішаній естафеті 4х400 метрів. У нинішньому сезоні нідерландка додала одразу два титули чемпіонки Європи, виборола два “золота” чемпіонату світу в приміщенні і вчетверте поспіль перемогла у фіналі Діамантової ліги в 400-метрівці з бар’єрами.
  • Кілі Годжкінсон — олімпійська чемпіонка Парижа-2024 з бігу на 800 метрів. У дисципліні цього сезону також відстояла “золото” чемпіонату Європи.

Володарку премії оголосять на церемонії Golden Tracks 26 жовтня, яка відбудеться у північномакедонському Скоп’є.

Володаркою двох останніх премій “Легкоатлетка року” в Європі ставала Бол. У 2023 році до переліку фіналісток також входили Магучіх та іспанська ходунка Марія Перес.

Кого номінували на “Легкоатлета року” серед чоловіків?

peredplata

Залишити відповідь