На Буковині судитимуть так званого «заступника мера Бердянська» та «начальника відділу технагляду ЖКГ»

​​Підтримали окупаційну політику рф на Запоріжжі та Херсонщині – судитимуть так званого «заступника мера Бердянська» та «начальника відділу технагляду ЖКГ» окупаційної адміністрації Херсонщини.
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура.
️Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно так званого «заступника мера по соціальній сфері у військово-цивільній адміністрації міста Бердянськ» за фактами посягання на територіальну цілісність України, державної зради, участі у терористичної організації та добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно розпорядчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 та ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, 67-річний громадянин України, активно співпрацює з ворогом з 2014 року. Чоловік був засновником «партії політики путіна» в Україні та відзначився в анексії Кримського півострова за що отримав відзнаку «за повернення Криму».
Після повномасштабного вторгнення рф в Україну та окупації частини Запоріжжя він обійняв посаду так званого «заступника мера Бердянська з питань соціальної сфери».
Також скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ще одного зрадника – ексначальника інспекції житлово-комунального господарства Херсонської міської ради за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, 61-річний чиновник Херсонської міськради підтримав дії окупантів на Херсонщині, добровільно обійняв посаду у незаконно створеному органів влади – так званій «военно-гражданской администрации города Херсона», очоливши відділ технагляду ЖКГ.
Отримавши владні повноваження, обвинувачені здійснювали підривну діяльність проти України та забезпечували утвердження окупаційної влади.
Досудове розслідування у зазначених кримінальних провадженнях за процедурою in absentia здійснювали слідчі регіональних управлінь СБ України у Дніпропетровській, Запорізькій та Чернівецькій областях.
 

peredplata