Сили оборони знищили ще один російський літак А-50

 
 
А-50. ілюстративне фото з Вікіпедії

Сили оборони України збили російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50.

Джерело: командувач Повітряних сил Микола Олещук у Telegram, співрозмовник УП в розвідці

Пряма мова: “А-50 із позивним “Баян” долітався! Вітаю окупантів “С Днем защитника отечества!

Святкувати треба вдома, і так, щоб Баян не порвати! Дякую Головному управлінню розвідки МОУ та усім, хто забезпечив результат!

Працюємо далі! Разом до перемоги!”.

ВІДЕО ДНЯ
 

Деталі: За даними джерела “Української правди” це сталося в районі між Єйськом та Краснодаром.

За даними з російських пабліків, свідками падіння охопленого вогнем літака стали жителі хутора Трудова Вірменія в Краснодарському краї.

 

 
 
 

Російські пропагандисти коментують подію так:

“Невстановлений літальний апарат упав у Канівському районі в Краснодарському краї, на місці падіння горить очерет, повідомили РИА Новости в екстрених службах”.

У Головному управлінні розвідки МОУ, не вдаючись у деталі, підтвердили “Українській правді” ліквідацію ворожого раідолокаційника А-50

Пряма мова речника ГУР Андрія Юсова: “Можемо підтвердити знищення такої важливої цілі, ще й у таку важливу для ворога дату. Це особливо приємно

Спільні заходи Сил оборони триватимуть”.

Передісторія:

  • Ввечері 14 січня в російських та українських Telegram-каналах з’явилися повідомлення про збиття над Азовським морем російського літака А-50 і пошкодження повітряного командного пункту Іл-22М.
  • 15 січня інформацію про знищення двох дороговартісних повітряних цілей підтвердили головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та командувач Повітряних сил Микола Олещук.

peredplata