На Буковині судитимуть двох братів, які обвинувачуються в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон

Слідчі поліції зібрали беззаперечні докази нелегального бізнесу двох жителів села Хряцька, які нагадаємо: 1 лютого, за грошову винагороду у розмірі 5 тисяч доларів США та 4 тисячі євро, допомагали потрапити до Румунії двом чоловікам призивного віку. Поліцейські завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом відносно фігурантів скерували до суду. За скоєне буковинцям загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Під час проведення досудового розслідування поліцейські з’ясували, що 22-річний та 23-річний жителі Герцаївської територіальної громади організували трансфер двох військовозобов’язаних чоловіків до сусідньої країни. Буковинці підшукали бажаючих виїхати за межі України. В подальшому, на автомобілі «ЗАЗ», доправили їх з Чернівців до українсько-румунського кордону та під час поїздки надали рекомендації, щодо подальших дій. Для одного із чоловіків квиток до Румунії коштував 5000 доларів США, а для іншого – 4000 євро.

Однак, 1 лютого цього року в адміністративних межах села Тернавка співробітники Державної прикордонної служби спільно із працівниками відділення поліції № 4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції затримали фігурантів неподалік лінії розмежування державного кордону України з Республікою Румунія.  

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом відносно буковинців скерували до суду. Фігурантам інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3. ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata

Залишити відповідь