Переправляв ухилянтів через кордон: на Буковині затримали 18-річного “провідника”

У Чернівецькому районі слідчі поліції повідомили про підозру буковинцю, який сприяв у незаконному трансфері чоловіків через державний кордон.
 

Знаючи місцевість прикордонної території, житель Чернівецького району допомагав чотирьом чоловікам призовного віку покинути межі України поза офіційним пунктом пропуску. Слідчі поліції задокументували протиправні дії фігуранта та наразі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. 

У травні цього року співробітники відділення поліції №5 (м. Глибока) спільно з колегами з відділу міграційної поліції ГУНП в Чернівецькій області та Державної прикордонної служби України викрили протиправні дії 18-річного жителя с. Їжівці, який, діючи відповідно до попередньо узгодженого плану, сприяв у незаконному переправленні чотирьох чоловіків до сусідньої держави.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували: буковинець, знаючи про діючі тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, допомагав чотирьом чоловікам призовного віку потрапити до лінії розмежування з Республікою Румунія, поза офіційним пунктом пропуску.

Однак неподалік лінії розмежування державного кордону України та Румунії співробітники прикордонної служби викрили «провідника».

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили буковинцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Джерело: ідділ комунікації поліції Чернівецької області 

peredplata

Залишити відповідь