Засуджено буковинця, який переховується у росії і веде звідти підривну діяльність

За матеріалами СБУ засуджено буковинця, який переховується в рф

і веде звідти підривну діяльність проти України

Шевченківський районний суд Чернівців визнав беззаперечними зібрані Службою безпеки докази стосовно підривної діяльності мешканця міста Сторожинець, який перебуває на території рф і активно поширює антиукраїнські матеріали з публічними закликами до агресивної війни.

За даними слідства, буковинець виїхав до російської федерації ще у 2014 році і відтоді здійснює активну проросійську пропагандистську діяльність.

Зокрема, інтернет-агітатор створив та адмініструє у забороненій в Україні соціальній мережі «Одноклассники» спільноти «пехотинцы путина» і «Буковина – Святая Русь». Він систематично публікував матеріали, у яких нав’язував думки про те, що в Україні живуть «терористи, фашисти і бандерівці, яких потрібно знищувати фізично» та «розганяв» інші наративи кремля.

Про це інформує Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області.

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України зловмисник ще більше активізував свою діяльність. Він не просто заперечував збройну агресію держави-агресорки, а систематично закликав до загарбницької війни і знищення українців. Поруч із тим, він возвеличує путіна як «збирача земель російських», а його дії називає «подвигом».

На підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним за ч.1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією усього майна. Вирок набрав законної сили.

Наразі злочинець переховується від правосуддя, але співробітники СБУ вживають комплексних заходів для притягнення його до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

peredplata