Групі буковинців, які ошукали охочих потрапити за кордон, поліцейські повідомили про підозру в шахрайстві

Нагадаємо: у березні цього року буковинські кіберполіцейські та співробітники відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького райуправління поліції викрили двох місцевих жителів, які пропонували послуги міжнародних пасажирських перевезень. Отримавши від громадян передоплату, зловмисники більше не виходили на зв’язок. За такі шахрайські дії буковинцям загрожує до трьох років позбавлення волі.

Щоб незаконно збагатитися за рахунок українців, які намагаються врятуватися від війни за кордоном, двоє 23-річних жителів Чернівецької області створили Telegram-канал під назвою «Перевезення в Європу». Через нього пропонували послуги міжнародних пасажирських перевезень, а також оформлення пакету документів для безперешкодного виїзду чоловіків з України в умовах воєнного стану.

За бронювання одного місця шахраї вимагали 100 доларів США та надавали банківські рахунки, куди потерпілі надсилали гроші. Після отримання коштів порушники більше не виходили на зв’язок і блокували потерпілих.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили зловмисникам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове розслідування.

 

https://cv.npu.gov.ua/news/novini/grupi-bukovincziv-yaki-oshukali-oxochix-potrapiti-za-kordon-policzejski-povidomili-pro-pidozru-v-shaxrajstvi/

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 

peredplata