Викрав авто, припарковане на АЗС: буковинцю загрожує до 5 років тюрми

12 серпня до поліції звернувся 50-річний житель села Рингач і повідомив, що невідома особа скористалася його незачиненим легковиком і незаконно заволоділа ним. Правоохоронці встановили особу порушника та наразі завершили досудове розслідування відносно нього. За скоєне чоловікові загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування слідчі поліції  №6 (м. Новоселиця) встановили, що 32-річний житель села Слобода, скористався відсутністю власника автомобіля «ВАЗ-211040», припаркованого на території автозаправки у селі Припруття. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, порушник за допомогою ключів, які знаходились у замку запалення, запустив двигун цього транспортного засобу та зник з місця події.

У результаті проведеної оперативної роботи співробітники Навоселицького районного відділення поліції встановили особу порушника та місце знаходження автомобіля. 

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури скерували обвинувальний акт відносно буковинця для розгляду до суду. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. 

Правоохоронці нагадують водіям, як вберегти автомобіль від угону:

–    обладнайте його охоронною сигналізацією;

–    ніколи не залишайте ключ у замку запалювання, а в салоні – цінні речі та документи, які можуть привернути увагу крадіїв;

–    не використовуйте для стоянки в нічний час доби неосвітлені та недоступні для огляду місця;

–    не користуйтеся послугами сумнівних СТО;

–    не залишайте свої автомобілі з ключами малознайомим майстрам чи співробітникам автостоянок та автомийок, особливо на ніч;

–    зачиняйте всі двері і вікна, не лінуйтеся зайвий раз їх перевірити;

–    регулярно перевіряйте справність замків на дверях, багажнику і капоті, а також сигналізації.

Якщо Ваш транспортний засіб викрали або обікрали, не зволікайте: відразу телефонуйте на спецлінію «102».

 

peredplata