Буковинка на сайті оголошень хотіла отримати грошову допомогу, натомість втратила 38 тисяч гривень

Шахраї створюють фішингові повідомлення з метою отримання банківських реквізитів та конфіденційної інформації. Щойно людина вносить дані, з її електронного гаманця зникають кошти, які злочинці без труднощів привласнюють.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Учора, 28 листопада, до поліції звернулася 44-річна жителька села Грушівці, яка стала жертвою онлайн-шахрайства. Заявниця розповіла поліцейським, що на одному сайті побачила оголошення про можливість отримання грошової допомоги. Жінка перейшла за вказаним посиланням, ввела всі реквізити банківської картки, з якої в подальшому зникло 38 тисяч гривень.  

Працівники Дністровського районного відділу поліції внесли відомості про вказану подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці зазначають, що фішингова атака – це спроба отримати вашу особисту інформацію через Інтернет-мережу шахрайським шляхом. Якщо ви отримали повідомлення, в якому просять підтвердити номер банківського рахунку, в жодному разі не виконуйте цього. Адже саме таким чином шахраї отримують доступ до ваших персональних даних.

Також поліцейські застерігають не відкривати посилання від незнайомих або малознайомих осіб. А тим паче, якщо в посиланні вас просять вказати такі дані, як:

ім’я користувача та паролі;

номери банківських рахунків;

PIN-коди (особисті ідентифікаційні номери);

дату вашого народження;

CVV-коди.

У разі якщо ви все ж таки потерпіли від шахраїв, не зволікайте, телефонуйте на спецлінію «102».

 

peredplata