Колишнього керівника аеропорту “Бориспіль” Євгена Дихне засудили до 5 років позбавлення волі

Ексглаву аеропорту “Бориспіль” та авіакомпанії МАУ Євгена Дихне засудили до 5 років позбавлення волі.

Про це заявила пресслужба САП.

“Колишньому керівнику ДП “МА “Бориспіль” суд призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 8,5 тис. грн”, — заявив він.

Вирок оголосила  колегія суддів ВАКС 1 березня 2023 року. Там зазначається, що Дихне та начальника служби орендних відносин визнали винуватими у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 15,7 млн грн збитків. Це є злочином за ч.2 ст.364 ККУ.

 

Інший вирок стосується начальника служби орендних відносин. Його засудили до 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк 3 роки та зі штрафом у розмірі 8,5 тис. грн.

Апеляцію на рішення суду можна подати протягом 30 днів до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, у січні стало відомо, що САП просила ВАКС засудити колишнього керівника міжнародного аеропорту “Бориспіль” Євгенія Дихне до 5 років позбавлення волі.

У січні 2021 року ВАКС скасував арешт майна президента МАУ Євгена Дихне, який підозрювався в незаконному розпорядженні майном аеропорту “Бориспіль”, що спричинило заподіяння державі збитків на понад 16,5 млн гривень.

У вересні 2019 року наглядова рада МАУ призначила першого заступника генерального директора міжнародного аеропорту “Бориспіль” (Київська область) Євгена Дихне на посаду президента компанії замість Юрія Мірошникова.

 

 

 

 

peredplata