У Чернівцях група осіб зупинила на вулиці чоловіка та вимагали сплатити 2500 доларів “боргу”

На Буковині правоохоронці затримали двох чоловіків, які вимагали 2500 доларів США неіснуючого боргу у буковинця.
 
Влітку минулого року група осіб, на одній із вулиць Чернівців, зупинила місцевого мешканця з вимогою сплатити їм неіснуючий борг. Почувши відмову, зловмисники погрожували чоловікові та його сім’ї фізичною розправою, а в подальшому забрали ключі та документи від автомобіля потерпілого, як гарантія передачі коштів. Наразі обом фігурантам повідомлено про підозри та вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.
 
 
Протиправну діяльність 60-річного жителя села Чагор та 53-річного чернівчанина задокументували співробітники Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області спільно з колегами з обласного управління Департаменту стратегічних розслідувань НПУ під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.  
 
29 травня поліцейські затримали правопорушників при отриманні неіснуючого боргу від потерпілого в сумі 2500 доларів США. 
 
За результатами проведених обшуків правоохоронці виявили та вилучили грошові кошти, якими незаконно заволоділи зловмисники. Обох фігурантів затримали у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою особою) Кримінального процесуального кодексу України. 
 
Працівники Слідчого управління ГУНП вже повідомили затриманим про підозри у вчиненнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.
 
Досудове розслідування триває.
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata