Підпалювали будинки разом з людьми

Злочинці працювали на замовлення російських спецлужб 

У Дніпрі співробітники служби безпеки України викрили і затримали злочинне угрупування, члени якого причетні до щонайменше 18 терактів у різних регіонах України. Виконуючи завдання російських спецслужб, вони мінували та підпалювали помешкання, у яких перебували люди.

Про це повідомила прес служба силового відомства.

За попередньою інформацією, банду очолював неодноразово засуджений кримінальний авторитет на прізвисько “Арієць”. З’ясувалося, що він мешканець тимчасово окупованого Криму. За версією слідства, злочинці причетні до 18 терактів в Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській та Полтавській областях.
Свою діяльність затримані погоджували з представниками кримінальних кіл РФ, які підконтрольні російським спецслужбам. А їхні зустрічі з російськими кураторами відбувалися за кордоном, зокрема, на території РФ, країн ЄС та Близького Сходу.

Під час обшуків у підозрюваних вилучили 16 одиниць вогнепальної зброї, майже 1700 набоїв, гранати, інформацію про завдання терористів та їхніх жертв. Вилучену зброю вже направили на експертизу. Крім того, в учасників банди знайшли майже 200 тисяч гривень, три тисячі євро і $20 000, які було отримано злочинним шляхом.

 

Ватажкам угруповання повідомили про підозру та обрали їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Наразі тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для розшуку та притягнення до відповідальності всіх учасників групи. Перевіряється інформація щодо причетності зловмисників до організації та вчинення інших злочинів, у тому числі замовних вбивств.

Викриття протиправної діяльності проводилось контррозвідкою спецслужби спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, Головним управлінням Національної поліції в Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом Прокуратури Дніпропетровської області.

Служба безпеки України звертається до громадян, які постраждали від злочинної діяльності кримінальних елементів – у разі наявності інформації стосовно членів зазначеної ОЗУ звертатися за телефоном довіри УСБУ у Дніпропетровській області –  (056) 744-85-19

peredplata