Проґавили вірменського “Діда”: кримінальний авторитет Манукян втік від правоохоронців на таксі.

(Корюн Манукян)

У четвер, 30 квітня 2020 року громадянин Вірменії, кримінальний авторитет Корюн Манукян на прізвиська “Дід”/”Чорний”, про затримання якого на Закарпатті повідомляли правоохоронці, втік від правоохоронців. Про це повідомляє поінформоване дежерело Dетектив-Info.

“Він скористався можливістю, ввів в оману конвой, та просто сів у таксі, після чого поїхав геть”, – зазначає наш співрозмовник.

За його словами, втеча “Діда” відбулася ледь не одразу після винесення рішення Вознесенським міськрайонним судом Миколаївської області, згідно із яким було задоволено подання міграційників та співробітників УСР Закарпатської області про затримання “авторитета” вірменського походження з метою його ідентифікації та подальшого видворення з поміщенням до Миколаївського пункту тимчасового тримання іноземців або осіб без громадянства (ПТПІ) на 6 місяців.

У четвер, 30 квітня про факт винесення відповідної ухвали журналістам видання “Закарпаття онлайн” підтвердили у Головному управлінні ДМС України в Закарпатській області.

Втім, до села Мартинівське, де знаходиться Миколаївський пункт для нелегалів, “Чорного” так і не було доправлено. Наразі для відшукання Манукяна оголошено план перехоплення, однак на момент підготовки цього матеріала достойника не вдалося знайти.

Про цього уродженця вірменського міста Октемберян (нині – Армавір) відомо, що на початку “нульових” Корюна Самсоновича, який відпочатку мешкав на Херсонщині, а згодом перебрався до Ужгорода, було засуджено до 12 років позбавлення волі за здійснення розбійного нападу (ч.4 ст.187 КК України) та супутні злочини.

Вірменин відбував покарання спочатку в Дар’ївській виправній колонії №10, а згодом його етапували в ВК №40 міста Дрогобич, де “Дід” обіймав статус так званого “смотрящего” за установою.

Після звільнення на волю у вересні 2010 року Манукян “осів” на Західній Україні, де став “смотрящим” вже на теренах всієї Закарпатської області. Цю діяльність Корюн Самсонович поєднував із гастрономічними звитягами: “Чорного” вважали неофіційним власником двох ужгородських ресторанів – “Ной” та “Jazve”.

За наявними відомостями, наприкінці 2014 року Манукян через проблеми зі здоров’ям відмовився від статусу “смотрящего” за Закарпаттям, однак й понині він користується значним авторитетом у злочинному світі нашої держави.

Більше того, достойник настільки прикипів душею до закарпатських краєвидів, що ось вже шість років як він намагається отримати громадянство України. З цього приводу відбулося чимало судових суперечок, втім вітчизняні можновладці продовжують ідентифікувати “Чорного” як громадянина Республіки Вірменія та неодноразово “викидали” “Діда” з України.

Зокрема, у вересні 2017 року щодо Манкуяна було складено адмінпротокол за порушення правил перебування в Україні (ч.1 ст.203 КУпАП), а влітку минулого року – силовики звітували про примусове видворення “авторитета” з встановленням щодо нього п’ятирічної заборони в’їзду.

Однак згодом “Чорний” знехтував цим, та повернувся до України, перетнувши кордон через пункт пропуску у Чернівецькій області, надавши паспорт в якому правоохоронці вбачають підробку.

Його було виявлено та затримано 29 квітня 2020 року, але перемога можновладців виявилася пірровою. Вже наступного дня Корюн Манукян накивав п’ятами, чим пошив у дурні силовиків.

https://detective-info.com.ua/pro%D2%91avili-virmenskogo-dida-kriminalnij-avtoritet-manukyan-vtik-vid-pravooxoroncziv-na-taksi.html?fbclid=IwAR01GtsRBfCqqfjC8Q8ajnAy3lrBPOuesQzZnR6duvNzLLC1t_chZq3wFCo

peredplata