«Релігійний тероризм»: експерт дав оцінку діям священнослужителя, який кашляв на працівників «МБ»

Релігійний аналітик Андрій Смирнов вважає, що дії священнослужителя, який вчора влаштував провокацію у редакції газети “Молодий буковинець”, варто характеризувати як “релігійний тероризм”.

Про це він повідомив у коментарі виданню “Настоящее время”, пише molbuk.ua

“Дії архімандрита Никити, який свідомо намагався інфікувати журналістів, можна кваліфікувати як релігійний тероризм. З юридичної точки зору, це кримінальне правопорушення, яке повинні розслідувати відповідні органи. А з канонічної точки зору це порушення заповіді “не убий”.

Експерт нагадує, що це вже не перший раз, коли суспільство стикається з демонстративним ігноруванням карантину і небезпеки, яку представляє собою коронавірус, з боку представників УПЦ МП.

Раніше повідомлялося, що вчора до редакції газети “Молодий буковинець” прийшов священнослужитель УПЦ МП архімандрит Никита, який демонстративно кашляв на працівників редакції та поводився нахабно. При цьому він акцентував на тому, що прочитав у “МБ” про те, що він хворий на COVID-19. Після цього Никита написав листа до СБУ, в якому просив правоохоронців закрити редакцію на карантин.

peredplata