Новий поліцейський скандал: на побиття у відділку поскаржилася 18-річна дівчина.

На Закарпатті спалахнув поліцейський скандал. 18-річна Валерія Чепара стверджує, що її жорстоко побили в Міжгірському відділку поліції.

Про це потерпіла розповіла у відео, яке виклала в мережу. Каже, що 13 червня вона з подругами відпочивала на алеї в смт Міжгір’я, де в них стався інцидент з місцевими хлопцями.
“Хлопці почали ображати нас нецензурними словами”, – каже Валерія.

Після цього вона вирішила зателефонувати до поліції, сподіваючись на допомогу правоохоронців. Поліцейські приїхали та відвезли її і ще одного з хлопців до відділка.

“Мене зачинили в кімнаті. І замість того, щоб допомогти, почали допитувати”, – каже Валерія.

 

Додає, що ображати її хлопець продовжив і у відділку, але поліцейська, яка допитувала її, на це не відреагувала. Після зауваження, каже Валерія, жінка почали її бити, подряпала шию та спину, штовхала, завдавала ударів у живіт. Після побиття потерпіла була вимушена звернутися за медичною допомогою, зокрема, робити знеболювальні уколи.

За даним фактом триває службова перевірка та розпочато кримінальне провадження, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

“Дівчина звернулася до нас із заявою, що її нібито побила одна з працівниць відділка поліції. Слідчі відразу розпочали провадження за статтею “перевищення влади або службових обов’язків”, – розповіла Анна Дан з обласної поліції, передає ТСН.ua.

Справою займається Державне бюро розслідувань.

“Поліцейську уже відсторонили від виконання службових обов’язків. Триває службове розслідування. Дівчина надала нам відеозаписи та пояснення”, – повідомила Анна Дан.

Офіс генпрокурора відкрив нові справи проти працівників районного відділу поліції в Кагарлику на Київщині, підозрюваних у зґвалтуванні жінки і тортурах стосовно неї. Там уточнюють, що застосування насильства поліцією в Кагарлику було системною практикою.

peredplata