На Буковині громадяни, які незаконно вибирають гравій, завдали шкоди на понад 6 млн грн.

До суду скеровано чотири обвинувальних акта стосовно незаконного видобування гравію – пресслужба прокуратури Чернівецької області.

Кіцманською місцевою прокуратурою скеровано до суду чотири обвинувальних акта відносно фізичних осіб за фактом вчинення ними кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення).

Так, правопорушники, не маючи дозвільних документів на проведення руслорегулюючих робіт та видобування корисних копалин, незаконно видобували піщано-гравійну суміш, з метою її подальшої переробки та реалізації. Надалі, громадяни вивозили природні копалини з місця їх видобутку.

Внаслідок вищевказаних протиправних дій, направлених на незаконний видобуток гравію, державі нанесені збитки у загальній сумі понад 6 млн грн.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Фото довільне.

 

peredplata