Поліція відкрила справу через рішення Чернівецької міськради про скасування обмежень «червоної» зони.

Національна поліція України відкрила кримінальне провадження за фактом ухвалення Чернівецькою міською радою рішення про послаблення карантинних обмежень.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомили сьогодні у прес-службі Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області.

 

За інформацією прес-служби, слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 325 Кримінального кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням).

Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт терміном до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років чи позбавлення волі на той самий строк.

Раніше секретар Чернівецької міськради Продан заявив, що Київ залякує Чернівці кримінальними справами через рішення про послаблення карантину.

Як відомо, минулого тижня через несприятливу ситуацію із поширенням коронавірусної хвороби, Чернівці, Кіцманський та Заставнівський райони, згідно з рішенням Державної комісії з ТЕБ та НС, внесли до “червоної” карантинної зони, в якій діють обмеження на роботу громадського транспорту, закладів освіти й ресторанів.

25 серпня у Чернівцях приблизно 500 місцевих підприємців, фотографів, музикантів та представників ресторанного бізнесу зібралися під стінами міської ради на акцію протесту “Голодний карантин”.

Пізніше міськрада ухвалила рішення про послаблення карантину.

peredplata