Київ залякує Чернівці кримінальними справами через рішення про послаблення карантину, – Продан.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо посадовців Чернівецької міської ради через ухвалене радою рішення про послаблення карантинних обмежень.

Про це секретар Чернівецької міськради Василь Продан, який наразі виконує обов’язки міського голови, повідомив сьогодні на черговій сесії, пише molbuk.ua

 

Зокрема, виконувачка обов’язків керівника управління освіти міськради Ніна Вітковська закликала міську раду ухвалити рішення про обмеження роботи дошкільних навчальних закладів міста до покращення епідеміологічної ситуації в Чернівцях.

На цю пропозицію відреагував Василь Продан, заявивши, що “Чернівецькій міськраді намагаються з Києва диктувати, як нам жити і що робити”.

“Зараз ми переконуємося у важливості місцевого самоврядування. Коли нам починають з Києва розказувати, як нам тут жити, і що нам робити. Ми, звичайно, конфлікту з київською владою не хочемо, але точно його не боїмося і погрожувати нам тут не треба. І тими кримінальними справами, які відкриті з приводу нашого рішення 25 числа…”, – сказав секретар міськради.

Водночас Продан заявив, що “заочне навчання – це все одно, що сніданок по телефону”.

“Тобто, діти деградують, знаходячись вдома. Звичайно, така недружня позиція обласної адміністрації і Державної комісії з ТЕБ та НС до міста Чернівців, точно не є чимось нормальним”, – сказав Василь Продан.

Як відомо, минулого тижня через несприятливу ситуацію із поширенням коронавірусної хвороби, Чернівці, Кіцманський та Заставнівський райони, згідно з рішенням Державної комісії з ТЕБ та НС, внесли до “червоної” карантинної зони, в якій діють обмеження на роботу громадського транспорту, закладів освіти й ресторанів.

25 серпня у Чернівцях приблизно 500 місцевих підприємців, фотографів, музикантів та представників ресторанного бізнесу зібралися під стінами міської ради на акцію протесту “Голодний карантин”.

Пізніше міськрада ухвалила рішення про послаблення карантину.

peredplata