Буковинцю, який викликав поліцію, бо “вбив” брата, загрожує в’язниця

Чоловік зателефонував на спецлінію поліції «102» та розповів, що вбив молодшого брата і просить правоохоронців затримати його. Коли поліцейські приїхали до заявника, то з’ясували, що він перебуває в стані алкогольного сп’яніння і завідомо неправдиво викликав поліцію. За такі дії порушнику загрожує до двох років позбавлення волі. Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Увечері 4 листопада до поліції звернувся 46-річний житель села Рукшин і повідомив, що в лісі вбив свого молодшого брата ударом кулака. Чоловік був схвильований, відмовлявся відповідати на запитання оператора спецлінії «102» і повторював лише одну інформацію.

Для з’ясування обставин повідомлення на місце події виїхала слідчо-оперативна група Хотинського відділення поліції. Спілкуючись з правоохоронцями, заявник зізнався, що нікого не вбивав і розповів, що у нього з братом виникла суперечка зі штовханиною. Посилаючись на стан алкогольного сп’яніння, він не зміг пояснити причину свого неправдивого повідомлення про вбивство.

Слідчі Хотинського відділення поліції повідомили чоловікові про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на строк до 2 років.

Поліцейські звертаються до громадян з проханням бути відповідальними та пам’ятати: через ваші неправдиві повідомлення можуть постраждати люди, які дійсно в цей момент потребують допомоги поліції.

 

peredplata