За ініціативи Віталія Михайлішина працівники медзакладів отримають доплати

Додаткові кошти передбачені для лікарів, медперсоналу та техпрацівників трьох лікарень Чернівців, які лікують хворих на COVID-19.

На початку жовтня депутат міськради Віталій МИХАЙЛІШИН запропонував підтримати чернівецьких медиків і запровадити додаткові виплати для лікарів, медсестер та технічних працівників, які безпосередньо працюють з хворими на COVID-19.
Сьогодні під час чергової сесії депутати міськради підтримали це рішення.
Подібні виплати вже були навесні, але згодом їх припинили, коли кількість захворювань на коронавірус зменшилася. Наразі ж міські лікарні переповнені, а медики працюють на межі фізичних можливостей.

Віталій Михайлішин зазначив, що місто не може залишатись осторонь проблем медиків і запропонував встановити доплати з міського бюджету. Проєкт рішення передбачає доплату 12 тисяч гривень на місяць лікарям, 9 тисяч гривень старшому медичному персоналу та по 5 тисяч гривень молодшому медичному персоналу та технічним працівникам. Загалом на ці виплати передбачено виділити 2 мільйони гривень.

“Зараз нашим медичним працівникам важко, як ніколи, адже вони не стикалися з таким навантаженням. Міські лікарні, які працюють з хворими на коронавірус, заповнені майже на 100%, а лікарі працюють без відпочинку і вихідних. Та кожен медик ідучи на роботу, на передову боротьби з коронавірусом, має відчувати надійний тил, має розуміти, що не лише держава, а і місто піклується про них і дбає про їх захист”, – зазначив Віталій Михайлішин, коментуючи свою ініціативу про встановлення доплат медикам.

Також Віталій Михайлішин під час сесії наголосив на необхідності виділення коштів на покриття заборгованості щодо заробітної платні працівникам тролейбусного управління та міжнародного аеропорту “Чернівці”. Депутати підтримали пропозицію колеги та одноголосно проголосували за виділення грошей на потреби двох комунальних підприємств міста.

Автор: Марія Фернюк

peredplata