Викрадення людини з вимаганням 150 тис доларів США – на Буковині судитимуть замовника вказаного злочину

Про це інформує Чернівецька обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 50-річного громадянина за фактом вимагання та викрадення людини     (ч. 2 ст. 189,  ч. 2 ст. 146 КК України).

За даними слідства, 50-річний житель Хмельницької області організував викрадення та незаконне позбавлення волі 55-річного підприємця з смт Літин Вінницької області.

Так, у грудні 2020 року правоохоронці провели спецоперацію, в ході якої було імітовано викрадення чоловіка. Його доставили до ангарного приміщення, розташованого на території Герцаївського району Чернівецької області, куди прибув замовник. Пересвідчившись у виконанні злочину,  останній зателефонував родичам потерпілого та вимагав від них 150 тисяч доларів США. Правопорушника було затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій  області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.

    Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.                                                                                                   

 

 

 

 

peredplata