Забив до смерті: подробиці вбивства матері двох дітей в Чернівцях

У Чернівцях після побоїв співмешканця померла 34-річна Олена Сунько, мати двох дітей. Жінку тиждень рятували в реанімації лікарі, проте вижити їй не вдалося.

Чоловік та жінка недавно почали зустрічатися.

Це не перший випадок побутового насильства з боку чоловіка, пише правозахисниця Ірина Суслова в Facebook.

Одного разу жінка вже подавала заяву в поліцію за фактом побиття, проте незабаром забрала його за власним бажанням.

Олену Сунько знайшли в гаражі без свідомості з численними травмами, струсом головного мозку та переломом трьох ребер і тазової кістки.

У поліції розповіли, разом з 33-річним хлопцем вони розпивали в гаражі алкоголь. Між ними виникла суперечка і чоловік побив її.

Як повідомляє «Обозреватель» перший чоловік Олени помер кілька років тому. Спочатку жінка відвідувала дітей, але потім, як розповів брат убитої, новий хлопець забороняв їй куди-небудь виходити.

«Він її побив, а коли вона вже не рухалася, пішов до тітки і попросив викликати швидку», – розповів родич Олени Сунько.

Ірина Суслова каже, що в Україні досі гостро стоїть проблема захисту жінок від домашнього насильства.

“За кордоном є така практика: навіть якщо до приїзду поліції пара врегулювала свій конфлікт, то все одно того, на кого заявила жертва, відправляють на допит і беруть цей випадок на особливий контроль. А у нас: ну, забрала заяву, і ладно. На одну справу менше роботи правоохоронцям. Ніхто не дбає про твій стан. Поліція повинна приділяти більше уваги подібним випадкам, тому що іноді вони можуть закінчуватися так трагічно”, – відзначає вона.

У поліції розповіли, що передбачуваний вбивця зізнався їм у скоєному. Йому повідомили про підозру в умисному тяжкому тілесному ушкодженні. Зараз чоловіка тримають під вартою.

Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Джерело: realist

peredplata