На Буковині затримали одного з контрабандистів, які намагались переправити через кордон цигарок на суму більш пів мільйона гривень

У Чернівецькому районі, що на Буковині, за спробу переміщення тютюнової контрабанди та злісну непокору законним вимогам військовослужбовців Держприкордонслужби затримали мешканця н.п. Красноїльськ.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецького прикордонного загону.

Чоловіка 1999 року народження прикордонники затримали вчора, 13 вересня, поблизу українсько-румунського кордону. Молодик разом із спільниками намагався переправити до сусідньої країни 28 ящиків тютюнових виробів різних марок. Проте, про протиправні наміри пачкарів прикордонникам стало відомо завчасно, завдяки інформації офіцерів відділу внутрішньої та власної безпеки по 31 прикордонному загону.

Першим горе-пачкарів виявив прикордонний наряд відділу «Красноїльськ»: правопорушники якраз намагалися подолати загороджувальний паркан. Зважаючи, що до кордону залишалася менш як 200 метрів, наряд прийняв рішення затримати порушників. З появою прикордонників чоловіки покинули свої ноші та вдалися до втечі, залишивши пакунки з тютюном. Надалі, під час пошукових заходів групі реагування вдалось вийти на одного з втікачів. Зі слів затриманого стало відомо, що він мешканець прикордоння, однак підтверджувальних документів у чоловіка не було.

Наразі затриманого доставлено до прикордонного підрозділу для оформлення відповідних документів адміністративного провадження. На місце події прибула слідчо-оперативна група Національної поліції.

Зазначимо, правопорушники намагалися переправити до Румунії близько 14 тисяч пачок сигарет різних марок, приблизна вартість яких становить 630 тисяч гривень.

 

 

peredplata