За неодноразове психологічне насильство над співмешканкою буковинцю загрожує 2 роки тюрми

Поліцейські довели причетність жителя села Бабин Дністровського району до психологічного насильства над своєю співмешканкою. За такі дії чинним законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Під час досудового розслідування співробітники Дністровського районного відділу поліції встановили, що 60-річний місцевий житель з травня місяця цього року перебував на превентивному обліку Національної поліції за категорією «сімейний кривдник».

Поліцейські зясували, що чоловік упродовж тривалого часу неодноразово ображав свою співмешканку нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою. Працівники поліції реагували на кожне повідомлення від жінки, неодноразово  складали протоколи про адміністративне правопорушення на кривдника та проводили з ним профілактично-розяснювальну роботу про неприпустимість таких дій. Кельменецький районний суд неодноразово визнавав чоловіка винним у вчиненні адміністративних правопорушень передбаченого частиною 1 статті 173-2 КУпАП.

Однак правопорушник продовжував чинити психологічне насильство відносно своєї співмешканки, яке відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи, призвело до психологічного розладу у жінки.

Слідчі поліції зібрали достатньо доказів систематичності вчинення таких насильницьких дій та довели причетність кривдника до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці скерували обвинувальний акт до суду.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata