Тисячу доларів можна буде обміняти без паспорта

Національний банк найближчим часом може змінити правила роботи на готівковому валютному ринку, дозволивши купувати і продавати валюту на суму до 8 тис. грн.(в еквіваленті) без паспорта

Національний банк України найближчим часом змінить своє розпорядження щодо обов\’язкового пред\’явлення документів при продажу і купівлі валюти.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерело в Національному банку.

За словами джерела передбачається, що НБУ дозволить купівлю та продаж валюти до 8 тис. грн.(в еквіваленті) без ідентифікації клієнта.

Нагадаємо, вчора, 27 вересня, прем\’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що голова НБУ Сергій Арбузов пообіцяв йому підкоригувати правила обміну валюти, зробивши їх менш жорсткими.

Як повідомляло \”Дело\”, з п\’ятниці, 23 вересня, населення України не може обмінювати валюту без наявності документів, що засвідчують особу (раніше без документів можна було купити-продати валюти на 15 тис. грн). Тепер, щоб обміняти хоча б один долар або євро, необхідно пред\’явити документ, що засвідчує особу і резидентність. Саме з розумінням останнього і виникли труднощі, оскільки Нацбанк не роз\’яснив, які саме документи засвідчують резидентність.

Відразу після того як нові правила роботи валютного ринку вступили в силу, \”Дело\” з\’ясувало, з якими документами тепер можна обміняти валюту. В 11 з 14 банків зажадали тільки паспорт, у Приватбанку достатньо було пред\’явити картку банку, ВТБ Банку – водійські права, а у Сведбанку продали долари за читацьким квитком.

Вчора Нацбанк, нарешті, конкретизував, за якими документами можна обмінювати валюту на суму до 50 тис. грн. Як виявилося, для цих операцій підходить тільки паспорт.

peredplata