Скандальний директор перинатального центру у Чернівцях вкотре поновився через суд: йому мають ще виплатити 200 тисяч гривень

Колишній директор Чернівецького перинатального центру Дмитро Манчуленко поновився на посаді генерального директора ОКНП “Чернівецький обласний перинатальний центр”, згідно з рішенням суду.

Про це на фб-сторінці повідомив голова Чернівецької обласної ради.

Крім того, заклад зобов’язали виплатити йому компенсацію у розмірі понад 200 тисяч гривень.

“Шкода, що ці гроші у такий час має отримати людина, котра не працювала на посаді жодного дня, відколи триває повномасштабна війна.
Водночас у перинатальному центрі продовжували та продовжують надавати якісні медичні послуги буковинкам і вимушеним переселенкам. Тому що там працюють відповідальні люди та професіонали. Вони злагоджено виконують роботу, допомагаючи з’являтися на світ малюкам і розвиваючи заклад”, – написав Олексій Бойко.

Олексій Бойко вважає, що така ситуація не на користь медичному закладу.

“Важко пояснити з яких мотивів пан Манчуленко так наполегливо хоче очолити обласний перинатальний центр, але це точно не на користь закладу, оскільки Дмитра Манчуленка підозрюють у корупційних діях. Тож думаю, що його перебування на цій посаді триватиме недовго”, – зазначив Олексій Бойко.

Що відомо

У квітні 2021 року
Служба безпеки України викрила на хабарі генерального директора КНП “Чернівецький обласний перинатальний центр” Дмитра Манчуленка.

Дмитра Манчуленка звільняли з посади генерального директора Чернівецького обласного перинатального центру кілька разів. І так само кілька разів суд поновлював його на посаді.

За словами голови Чернівецької обласної ради Олексій Бойко Дмитро Манчуленко подавав до суду понад десять разів для відновлення себе на посаді.

Шевченківський районний суд Чернівців поновив Дмитра Манчуленка на посаді гендиректора перинатального центру. Йому мають виплатити понад 200 тисяч гривень компенсації.

Про це на сторінці у Facebook повідомив голова обласної ради Олексій Бойко.

У коментарі Суспільному Олексій Бойко сказав, що на рішення подаватимуть апеляцію. Наразі Манчуленко повернеться до виконання обов’язків, коли облрада отримає рішення суду.

Що відомо про поновлення Манчуленка на посаді

У травні 2023 року Дмитра Манчуленка звільнили за рішенням облради з посади гендиректора обласного перинатального центру. Зокрема, за порушення антикорупційного законодавства – його звинувачують у конфлікті інтересів. Манчуленко підписав три укази про підвищення окладу синові на 40% — у січні, лютому та березні 2021 року.

На сайті судової влади йдеться, що у травні Манчуленко подав до суду на облраду та перинатальний центр, щоб визнати рішення про звільнення протиправним, скасувати його, поновитися на роботі та стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу по день винесення рішення. Тоді, у травні, Шевченківський суд виносив дві ухвали щодо позову — про залишення заяви без руху та про повернення заяви.

У вересні справу про поновлення розглядали знову.

Що відомо про Манчуленка

  • 6 квітня 2021 року Дмитра Манчуленка затримали під час передачі 12 тисяч доларів. Ймовірно, він передавав ці гроші посадовцю облради, аби з ним продовжили трудовий договір. Щодо цієї справи триває розгляд у Вищому антикорупційному суді. Суспільне жодного разу не могло сконтактувати з Манчуленком від дня, коли йому оголосили підозру — у нього вимкнений телефон. На засіданні суду 22 вересня адвокатка Манчуленка Сніжана Попова-Завгородня відмовилась коментувати Суспільному позицію її підзахисного, бо “не бажає це робити”.
  • У 2017 році міський голова Олексій Каспрук звільнив Дмитра Манчуленка з посади головного лікаря пологового будинку №1. Він аргументував звільнення неналежним виконанням обов’язків. Тоді Манчуленко поновився через суд.
  • У 2018 році чернівчани написали петицію, в якій просили звільнити Манчуленка. Тоді ж на сесію міськради прийшли працівники пологового. Вони заявили про тиск на них з боку головного лікаря. Манчуленко це заперечив.
  • У 2018 році секретар міськради Василь Продан ініціював проти Манчуленка службове розслідування.
  • У липні 2019 року Олексій Каспрук вдруге звільнив Манчуленка з посади. Аргументував рішення тим, що установа змінила свій статус на некомерційне комунальне підприємство, а тому керівника мають призначити за конкурсом.
  • У лютому 2020 суд задовольнив позов Манчуленка щодо поновлення на посаді. Міську раду зобов’язали виплатити йому компенсацію за вимушені прогули. Міська рада виконала рішення, втім подала апеляцію.
  • 6 квітня пологовий перейменували на Чернівецький обласний перинатальний центр. Депутати міської ради проголосували за вихід зі складу засновників медзакладу. Органом управління стала обласна рада.
  • У лютому 2022 року Манчуленка оштрафували через конфлікт інтересів — він підписав документи про підвищення окладу своєму синові, який з грудня 2020 року був завідувачем пологового відділення.
  • У серпні 2022 року Манчуленка звільнили з посади — 30 липня у нього закінчився строк дії контракту. До цього він був відсторонений від посади на час проведення службової перевірки. 29 липня суд скасував розпорядження голови облради про проведення перевірки й допустив Манчуленка до виконання обов`язків. Наступного дня з ним вирішили не продовжувати контракт.
  • У листопаді 2022 року голова облради Олексій Бойко оприлюднив документи, що Манчуленко видає накази в перинатальному як гендиректор. 30 листопада Манчуленко видав два накази: про підвищення заробітної плати своєму сину на 40% та про врегулювання потенційного конфлікту інтересів.

peredplata