У Чернівцях виставили на аукціон колишнє тролейбусне депо: там може з’явитися торгово-розважальний центр

У Чернівцях виставили на аукціон колишнє тролейбусне депо, що знаходить на проспекті Незалежності.

Про це у фейсбуці повідомив начальник департаменту соціально-економічного розвитку Чернівецької міської ради, депутат міськради Сергій Бостан.

Рішення про продаж ухвалили на сесії Чернівецької міської ради 25 липня.

“Виставили на аукціон колишнє тролейбусне депо, що сприятиме залученню коштів до міського бюджету та будівництву багатофункціонального торгово-розважального та офісного центру”, – зазначив Сергій Бостан.

Також депутат зазначив, що пропонував у торгово-розважальному центрі зробити великий конгрес-хол.

“Нажаль, не підтримано пропозицію, яку я неодноразово вносив щодо однієї з умов даного аукціону, а саме передбачити, щоб майбутній переможець в новозбудованій будівлі передбачив великий конгрес-хол, в якому можна було б проводити масові заходи за участю не менше 1500 осіб (бізнес-виставки, конференції, презентації, інші заходи). У нас в місті такої локації немає, а вона точно була б в нагод”, – написав Сергій Бостан.

Нагадаємо, комунальне підприємство “Тролейбусне управління” розміщувалося на проспекті Незалежності до 2013 року. ЧТУ переїхало на вулицю Комунальників, де вже багато років працює. А територія та приміщення були порожніми та не використовувалися.

У 2023 році мер Роман Клічук повідомив, що на земельній ділянці на проспекті Незалежності, де коли знаходилося тролейбусне депо, може з’явитися торговельний центр.

peredplata