Головні тези “Плану перемоги

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
 
-У американську пресу просочилися головні тези “Плану перемоги”, який Володимир Зеленський планує завтра представити Джо Байдену під час їх зустрічі на полях Геасамблеї ООН у Нью-Йорку
Чогось радикально нового цей “План перемоги” не передбачає. Хіба що, звернення до США й інших країн Заходу допомогти схилити на бік України так звані Країни Глобального Сходу. Передусім Китай та Індію аби вони також натисли на керівництво РФ вивести окупаційні війська з території України.
Отже! “План перемоги”, включає в себе такі ключові пункти: гарантії безпеки для України від західних країн, “аналогічні пакту про взаємну оборону при вступі до НАТО”, продовження операцій українських збройних сил у Курській області, запит на “специфічне” сучасне озброєння та міжнародну фінансову допомогу Україні.
Американська преса припускає, спираючись на свої джерела у Білому домі, що, ймовірно, Байден не оголошуватиме про скасування обмежень на використання Києвом західної далекобійної зброї для атак на Росію. Дипломати країн НАТО в один голос заяляють, що рівень загрози з боку Росії при збройній допомозі КНДР та Ірану ніколи не був таким високим для країн ЄС і НАТО. Тому дозвіл Києву повинен бути наданий. Разом з цим президент Росії Володимир Путін заявляє, що дозвіл Києву використати західну далекобійну зброю для ударів по російській території зробить країни НАТО прямими учасниками конфлікту. Тому деякі союзники України остерігаються подальшої ескалації конфлікту з боку Росії, якщо будуть зняті обмеження щодо використання далекобійного озброєння, інші підтримують збільшення військової допомоги Україні та виступають за зняття будь-яких обмежень для україни бити західною далекобійною зброєю по військових цілях Росії.
Варто також зазначити, що і 1-й пункт плану Зеленського щодо гарантій безпеки Україні, аналогічний до 5-го параграфу НАТО про колективну оборону обговорюється на тлі розбіжностей серед західних союзників Києва.

peredplata

Залишити відповідь