Військовому з Буковини після важкого поранення лікарі відновили форму носа

Військовому з Буковини Олексію Матвійчуку провели другу операцію в рамках місії “Face the Future Ukraine” — йому сформували ніс. Зараз він чекає, поки зійде набряк і загояться шви.

Торік у вересні Олексій отримав поранення обличчя та рук під час штурму позицій російської армії на Запоріжжі. Йому роздробило ніс. Спочатку лікарі декілька разів оперували його обличчя, щоб витягнути осколки, а також роздроблену кістку. Через пів року Олексію зробили першу операцію з реконструкції носа — пересадили шкіру з лоба та хрящ з ребра.

Про рік лікування та реабілітації Олексій Матвійчук розповів Суспільному.

“Хотів побачити себе з носом”

“Весною мені пересадили шкіру з лоба та хрящ з ребра — це був перший етап відновлення носа. Лікарі обіцяли, що зможуть його відновити, і я їм повірив. Два тижні тому зробили другу операцію — зрізали хрящ і зробили форму. Зараз чекаю, коли все загоїться.

Лікарі кажуть, що потрібно почекати пів року, щоб побачити остаточний результат. Також тоді буде відомо, чи потрібно робити ще косметичну операцію. Окрім того, я знову почав відчувати запахи і вільно дихати. Цей рік був для мене дуже нетерплячим і напруженим, бо я хотів якнайшвидше побачити себе з новим носом. Мене ще не бачили рідні, але я відправляв їм фото — вони також дуже раді за мене”, — розповідає Олексій.

Раніше Суспільне у відео розповідало історію військового:

 

“Рука також працює”

“Минув рік після поранення. За цей час я лікувався в різних лікарнях, найбільше часу провів в Івано-Франківську. Крім того, проходив реабілітацію після поранення передпліччя — рука була зламана у двох місцях. Спочатку в лікарні в Дніпрі мені наклали гіпс, а пізніше — апарат Ілізарова, з яким я ходив пів року. Після цього планували ставити металеву пластину, але коли зробили знімки, то виявилося, що кістка зрослася нормально. Зараз рука функціонує добре”.

Джерело: Суспільне Чернівці

peredplata

Залишити відповідь