Перелік заходів Чернівецького обласного краєзнавчого музею та філій

Перелік заходів Чернівецького обласного краєзнавчого музею та філій

29 травня – 04 червня 2023 р.

 Виставки:

– Виставка «Археологічні старожитності Буковинського крайового музею», до відзначення 160-річчя створення у Чернівцях Музейного товариства та Міжнародного дня музеїв.

– Виставка «Карл Ромшторфер про буковинські старожитності», до відзначення 160-річчя створення у Чернівцях Крайового музею та з нагоди Міжнародного дня музеїв.

– Виставка «Краєзнавчі студії Раймунда Фрідріха Кайндля», до відзначення 160-річчя створення у Чернівцях Крайового музею та з нагоди Міжнародного дня музеїв.

– Виставка «Чарівний світ комах».

  1. Заходи:

– Публічна лекція «Калка 1223 р.: поворотний момент вітчизняної історії» кандидата історичних наук, провідного наукового співробітника науково-дослідного експозиційного відділу археології, історії середніх віків і нової історії краю Чернівецького обласного краєзнавчого музею Андрія Федорука (30.05 об 11.30).

– Обласний фестиваль науки і техніки «Технофест – 2023», з нагоди Дня захисту дітей (організатори – Департамент освіти і науки Чернівецької ОВА спільно з Чернівецьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді, 01.06 – з 11.00 по 17.00).

– Презентація книги та дискусія «Світське життя на Буковині(1848-1918), або Про що може розповісти соціальна історія» (02.06 о 16.00).

– Тематична лекція «Макроміцети: Чи можна їсти сирі сироїжки?» для учнів середнього та старшого шкільного віку – у будні дні за попереднім записом.

– Антифейкова інтелектуальна гра «Нота Єнота» – у будні дні за попереднім записом.

 

  1. Пересувні виставки:
  • Пам’яті лікаря-хірурга Володимира Залозецького (До 125-річчя з дня смерті), з 01.06.
  • Археологія біля витоків музейної справи на Буковині.
  • Їстівні гриби Буковини.
  • До Дня слов’янської писемності та культури.

 Чернівецький літературно-меморіальний музей Ольги Кобинської

Заходи:

  • «Легендочко кохана» – вечір пам’яті письменниці, педагога, культурно-освітньої діячки, подруги О. Кобилянської Ольги Дучимінської (до 140-річчя від дня народження) (01.06 об 11.00).

Чернівецький літературно-меморіальний музей Юрія Федьковича

Пересувна виставка:

  • З історії газети «Буковина», до Дня журналіста (з 02.06).

 

 

peredplata