У Чернівецькому обласному художньому музеї відкрили виставку митців із Донеччини

У Чернівецькому обласному художньому музеї відкрили виставку митців із Донеччини

Одинадцять художників, котрі вимушено покинули рідні місця через рашистську навалу, презентували понад 60 живописних і графічних творів.

«Члени Національної спілки художників України, досвідчені майстри живопису і графіки, викладачі спеціалізованих художніх закладів і художніх студій Донецької області мовою мистецтва розповідають чернівчанам про рідний край – його безкрайні степові простори і ліси, річки й озера, узбережжя Азовського і Чорного морів, національні природні заповідники та ландшафтні парки, історичні події і перлини культурної спадщини», – повідомляють в обласному художньому музеї.

Назва виставки «Мій край – Донеччина». Це вже третій спільний проєкт Чернівецького та Донецького обласних художніх музеїв, каже директорка установи у Чернівцях Інна Кіцул. На знак дружби вона подарувала митцям з Донбасу каталог творів буковинських художників від керівника обласного осередку НСХУ Юрія Гушкевича. А заступниця директора Донецького обласного художнього музею Світлана Непочатова передала у фонди Чернівецького обласного музею роботу художника з міста Слов᾽янськ Тараса Дудки.

Відкриття виставки відвідали представники чернівецького Центру підтримки переселенців «Я – Маріуполь», комунального центру соціального обслуговування «Турбота», вимушені переселенці, громадськість. Твори художників з Донеччини можна буде побачити в музеї упродовж місяця. А потім там відкриють експозицію, присвячену Дню Незалежності України.

Джерело: Чернівецька обласна рада 

peredplata