Російсько-українські мирні переговори непрості, але є надія знайти компроміс – Лавров

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Зміна риторики міністра закордонних справ Росії Сергєя Лаврова може свідчити лише про одне – російське керівництво відчуло холодний подих смерті Російської Федерації вже в потилицю. Але як вислизнути із смертельного зашморгу який щоднини затяується на шиї Росії і зберегти при цьому вираз переможця на своєму переляканому обличчі?
Російсько-українські мирні переговори непрості, але є надія знайти компроміс, заявив журналістам у середу міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.
“Я керуюся тими оцінками, які дають наші переговорники. Вони стверджують, що переговори непрості зі зрозумілих причин, але все ж є певна надія знайти компроміс”, – зазначив Лавров.
Лавров також зазначив, що формат, який зараз працює в Білорусі, є найефективнішим і що учасники переговорів близькі до підписання угоди. Він висловив сподівання, що Київ не змінить свою позицію в останній момент.
Відповідаючи на запитання про посередницькі зусилля деяких країн, російський міністр сказав, що Франція, Ізраїль, Швейцарія та Туреччина запропонували посередництво.
“Я сподіваюсь, щщо пропозиції тих країн, які не грають у русофобську гру, розуміють першопричини нинішньої кризи, розуміють, що мова йде про фундаментальні національні інтереси – законні інтереси Російської Федерації – і які не приєднуються до цієї війни. “Ми, звичайно, позитивно розглядаємо ці пропозиції”, – сказав Лавров.
Сергєй Лавров наголосив, що Ізраїль та Туреччина не приєдналися до антиросійських санкцій, тому Росія позитивно оцінює їхні зусилля.
Ну, що ж, шановні українські воїни і дипломати, тепер наш хід, і він має бути завершальним, який ознаменує повну поразку Росії у цій кровопролитній війні.

peredplata