США надасть Україні системи протиповітряної оборони

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-На прохання Зеленського США надасть Україні системи протиповітряної оборони великої дальності і боєприпаси до них – Джо Байден
Щойно слухав пряму трансляцію виступу Джо Байдена у Білому домі. Коли він став детально перераховувати, що США передала Україні і те, і се, і стільки-то фінансів… Спересердя вимкнув трансляцію…, а дарма. Бо зрештою Джо Байден заявив найголовніше: “На прохання президента Зеленського ми надаємо системи протиповітряної оборони великої дальності і боєприпаси для цих систем”.
“Це збільшує нову безпекову допомогу для України до 1 млрд доларів лише цього тижня. Це будуть прямі поставки обладнання від нашого Міністерства оборони. Цей пакет допомоги включає 800 зенітних систем, щоб українці могли продовжувати зупиняти літаки та гелікоптери, які атакують їх людей, і захистити свій повітряний простір”, – сказав президент США.
Раніше телеканал CNN повідомляв, що окрім того озброєння про які говорив Джо Байден, США та їхні союзники НАТО направляють в Україну додаткову партію зенітно-ракетних комплексів для допомоги в обороні проти російської агресії.
Йдеться про радянські комплекси “Оса”, модифікації систем С-300 та переносні зенітно-ракетні комплекси “Стріла-3”. Але це інша партія зброї, не та, про яку говорив Джо Байден. Бо зараз знову “експерти” повиривають слова з контексту і влаштують тут баталії.
На зображенні може бути: на відкритому повітрі
 
 
 
 

peredplata