Рамштайн і Україна

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Американська військова база Рамштайн стала місцем постійних конференцій у справі надання військової допомоги Україні
Друга зустріч військових делегацій, яка цими днями відбулась у Рамштайні зросла від 43 країн до 47. Організатори цього заходу заявили, що в ньому взяли участь усі країни члени НТО і ЄС. Делегації з понад 40 країн світу були фізично присутні на цій конференції. І не лише з країн Європи, але й з Ізраїлю, Австралії, Кенії, Тунісу і Єгипту. Представники Південної Кореї та Японії долучикись до конференції у Рамштайні віртуально, за допомогою відеозвязку.
Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що міністри оборони та їх представники тепер приблизно раз на місяць проводитимуть переговори в Німеччині на американській військово-повітряній базі з союзниками всередині НАТО і ЄС та із союзниками з поза меж цих організацій.
У вівторок США прийняли десятки країн на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині на конференції, присвяченій зміцненню обороноздатності України у боротьбі з вторгненням Росії.
Конференція отримала від союзників зобов’язання підтримувати допомогу українським військовим не лише протягом наступного етапу війни, але і в подальшому. На зустрічі було ухвалене дуже відповідальне зобов’язання Німеччини, яка заявила, що поставить танки в Україну, і що радикально змінить політику щодо поставок військової техніки в країну.
Міністр оборони США Ллойд Остін сказав: “Ми хочемо зробити аби Росія припинила загрожувати своїм сусідам і зробити її не спроможною робити це”.
Остін додав, що конференція перетвориться на щомісячну контактну групу з питань оборони України.
Метою військових конференцій у Рамштайні Метою є забезпечення довгострокової безпеки та суверенітету України з точки зору того, як вона буде захищатися після війни. Сполучені Штати запросили до участі міністрів оборони та представників із 40 країн, а також Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.
Відкриваючи переговори, міністр оборони США Ллойд Остін сказав, що конференція має на меті «допомогти Україні виграти боротьбу проти несправедливого вторгнення Росії та зміцнити оборону України для завтрашніх викликів».
“Як ми бачимо сьогодні вранці, нації з усього світу об’єднані в нашій рішучості підтримати Україну в її боротьбі проти імперської агресії Росії”, – сказав Остін.
Він сказав, що союзники Києва “продовжуватимуть рухати небо і землю”, щоб зміцнити оборону України.
“Україна чітко вірить у те, що вона може перемогти, як і всі тут”, – додав він.
Захід проводиться не під егідою НАТО, а під егідою США та усіх її союзників, що не входять до альянсу.
Нагадаю. Глава пентагону Ллойд Остін і держсекретар США Ентоні Блінкен у неділю відвідували Київ, де зустрілися з президентом Володимиром Зеленським. На зустрічі домовилися надати Україні додаткову військову допомогу.
На зображенні може бути: 7 людей та люди стоять
 
 
 

peredplata