Очевидці розповіли про пожежу в чернівецькій лікарні, де загинули двоє людей

У Чернівцях встановили причини смерті двох пацієнтів міської лікарні, де 27 лютого трапилася пожежа. 76-річний чоловік помер від отруєння чадним газом, а 77-річний — через опіковий шок. У палаті було ще двоє пацієнтів, які не травмувалися. Причина пожежі досі невідома.

Юрій Боднар — один з пацієнтів, який був у палаті, коли сталося займання. За його словами, пожежа спалахнула на тумбі біля чоловіка, який був у важкому стані та перебував у кисневій масці. Юрій намагався загасити вогонь, втім полум’я перекинулося на старшого пацієнта. “Він ніби був облитий чимось, якоюсь рідиною”, — каже Боднар.

Медсестра Галина Олексюк чергувала у відділенні в день пожежі. Розповідає, що почула крик пацієнтів, коли готувала крапельниці: “Хтось кричав: “Пожежа!”. Всі позбігалися, набирали воду з санвузлів, щоб загасити”.

Рятувальники приїхали приблизно за десять хвилин. За цей час один з пацієнтів задихнувся, а інший отримав 70% опіків тіла. Він помер у реанімації вночі.

За словами головного судмедексперта області Віктора Бачинського, пацієнт, у якого були опіки, користувався кип’ятильником. Поруч була ємність зі спиртом, яка вибухнула через високу температуру.

Офіційну причину пожежі ще не встановили. Основні версії — неправильне використання побутових приладів або необережне поводження з вогнем. За фактом пожежі у поліції відкрили кримінальне провадження.

 

peredplata